نقد و بررسی QSAN NAS Storage
QSAN XCubeNAS XN8012R
در سال 2018، QSAN سری XCubeNAS XN8000R خود را از نسل بعدی محصولات NAS با کارایی بالا رونمایی کرد. سری XN8000R برای شرکت های کوچکی(SMB ) طراحی شده است که از برنامه های سازمانی استفاده می کنند. در این سری دو نوع QSAN XCubeNAS XN8008R و QSAN XCubeNAS XN8012R وجود دارد. دو رقم آخر، 08 و 12، منعکس کننده تعداد اسلات های LFF (3.5 اینچ) NAS هستند. در این بررسی، QSAN XCubeNAS XN8012R را با 12 جایگاه در جلو و 6 جایگاه در عقب بررسی خواهیم کرد.
از جنبه سختافزاری، QSAN یک NAS را با کارایی زیاد به حساب می آید. XN8012R با دو CPU اینتل Kaby Lake و حداکثر 64 گیگابایت رم DDR4 ECC عرضه می شود. برای ذخیره سازی، NAS دارای دوازده جایگاه اسلات جلویی 3.5 اینچی است که برای حداکثر ظرفیت هارد دیسک ها هستند. برای کسانی که میخواهند از Tiering بهره ببرند اما نمیخواهند فضای جلو را از دست بدهند، NAS همچنین دارای شش جایگاه 2.5 اینچی در عقب است که میتوان درایوهای SATA یا NVMe (بیشتر از دو عدد) را برای عملکرد ذخیرهسازی بهتر اضافه کرد. البته، اگر هزینه و میزان فضا مشکل نباشد و عملکرد در اولویت باشد، SSD ها را می توان در قسمت های جلویی نیز بارگذاری کرد. NAS همچنین دارای اسلاتهای PCIe است تا کاربر میتواند برای عملکرد و گزینههای دسترسی بیشتر، Thunderbolt3 یا کارت آداپتور شبکه 10GbE را اضافه کند. یا کاربران میتوانند کارتهای SAS با دو پورت را برای افزایش ظرفیت و اتصال expansion unit به شاسی اصلی اضافه کنند، در صورت استفاده از هاردهای 10 ترابایتی، مشتریان میتوانند تا 2PB فضا را گسترش دهند.
QSAN XCubeNAS XN8012R از نوع دیگری از مدیریت استفاده می کند، این سیستم عامل QSAN Storage Management 3 یا QSM 3 است. به گفته این شرکت، هسته QSM هسته لینوکس و سیستم فایل ZFS (سیستم فایل Petabyte) با تنظیم دقیق داخلی 128 بیتی است. سیستم عامل جدید چندین مزیت را برای کاربران از جمله مدیریت ذخیره سازی مداوم، قابل اعتماد، محافظت در برابر خرابی داده ها، افزایش ظرفیت بدون درز، چندین مکانیسم یکپارچگی داده، Pool و حفاظت از رمزگذاری دیسک، Snapshot های نامحدود و کلون های نامحدود ادعا می کند.
با چرخش به سمت عقب، دو PSU را در سمت چپ می بینیم. سمت راست دارای یک پورت HDMI و دو اسلات PCIe (یکی برای Gen3 x4 و دیگری برای Gen3 x8) است. در مرحله بعدی چهار پورت LAN، چهار پورت USB 3.0، یک دکمه قطع صدا، یک دکمه تنظیم مجدد و یک پورت کنسول قرار دارند. در نزدیکی PSU ها، حفره های SFF یا چیزی که ما معمولاً به آن 2.5 اینچی می گوییم قرار دارند. بسته به پیکربندی انتخاب شده، این 6 جایگاه ترکیبی از SATA، SAS، PCIe یا NVMe هستند.
Disk Drive Status
LED Indicator
Disk Drive Power
LED Indicator
USB 2.0 Port
Unique Identifier Button
LED Indicator
System Status
LED Indicator
System Access
LED Indicator
Power Button
LED Indicator
for Power Status
Mute Button
Power Supply Unit
PSU Indicator and
Beep Off Button
Power Supply Unit
Power Port
Gigabit LAN Port
Console Port
Power Supply Unit
PSU Indicator
and Beep Off Button
Power Supply Unit
Power Port
Unique Identifier
LED Indicator
Reset Button
USB 3.0 Port
Additional PCIe
Slot for Expansion
Additional PCIe
Slot for Expansion
HDMI Port
مدیریت
در دستگاه های SAN QSAN دو سیستمعامل SANOS و XEVO برای مدیریت استفاده می شود. دستگاه های NAS سیستم عامل دیگری به نام QSM 3 دارند. QSM 3 حس سایر سیستم عامل های آشنای NAS در صنعت را دارد. ما با صفحه نصب سریع روبرو هستیم که به کاربران این امکان را می دهد که بسته به نیاز خود یک راه اندازی سریع یا تنظیم سفارشی را انجام دهند.
برای راه اندازی سفارشی، کاربران باید سیستم، شبکه و ذخیره سازی را انجام داده و راه اندازی کنند. در فضای ذخیره سازی، می توان storage pool و پیکربندی RAID خود را تنظیم و Tiering خودکار را نیز فعال کرد.
رابط کاربری گرافیکی بسیاری از ویژگی های اساسی را ارائه می دهد که در چندین NAS موجود در بازار مشاهده می کنیم. یکی از این ویژگی ها مانیتور است و همانطور که به نظر می رسد به کاربران امکان نظارت بر سیستم را می دهد. میتوان به مواردی مانند استفاده از منابع، سختافزار (و بررسی بخشهای خاص) ، خدمات و شبکه اشاره کرد.
تست عملکرد در لابراتوار
در این تست عملکرد CIFS و iSCSI را با استفاده از پیکربندی RAID6 متشکل از دوازده هارد دیسک 12 ترابایتی Seagate Exos X12 و دو SSD 4 ترابایتی Memblaze PBlaze5 Mixed Use NVMe در RAID1 برای Tier0 آزمایش شده است. سیستم خاص این تست با 16 گیگابایت رم بارگذاری شده است. برای آزمایش، سطوح پیشفرض فشردهسازی را فعال کردهایم، اما با deduplication خاموش. این دستگاه با یک باتری، با سطوح مختلف عملکرد و بارهای کاری فعال توان عملیاتی خود را اجرا می کند.. برای NAS، پروفایل های زیر برای مقایسه عملکرد بین پیکربندی های مختلف RAID و پروتکل های استاندارد شبکه های مختلف (CIFS و iSCSI) استفاده شد:
4K 100% Read / 100% Write throughput
8K 100% Read / 100% Write throughput
8K 70% Read / 30% Write throughput
128K 100% Read / 100% Write throughput
نمودار های زیر نتایج بدست آمده در enterprise workloadهای مختلف با استفاده از پروتکل CIFS و iSCSI می باشد